Вартість акцизних марок на алкоголь знизять, - Яценюк

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що гроші українців не мають перетікати в офшори

Про це він заявив сьогодні на засіданні уряду, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Кабміну. 

"Вартість акцизної марки була надумано збільшена, щоб платити роялті, аби не контролювати переміщення підакцизних товарів, а дати можливість комусь заробити. Уряд підтримає рішення Міністерства фінансів щодо зменшення вартості акцизної марки на алкогольні напої", - наголосив прем’єр.  

Як зазначив Яценюк, були різні бачення щодо цього питання, зокрема й у різних бізнес-асоціацій: "У нас бачення єдине - немає чого витягувати гроші з кишень громадян і переводити їх в офшорні зони".

"Сподіваюся, що виробники підакцизної продукції, в першу чергу алкогольної, будуть також виконувати свої зобов’язання", - наголосив він.

"Ми, з одного боку, підняли ставки акцизного збору. З іншого боку, ми зменшуємо навантаження по собівартості на виробників акцизної продукції. Тому - платімо податки. Уряд свою роботу робить, а ви також робите свою - легалізація ринку і сплата податків", - звернувся Арсеній Яценюк до виробників.

Нагадаємо, вчора глава Державної фіскальної служби Ігор Білоус повідомив, що у 2015 році традиційної щорічної індексації ставок акцизного податку не буде.

В 2014 році ставки акцизу на алкоголь, пиво і тютюнові вироби підвищувалися двічі. З 1 вересня акциз на алкоголь зріс до 0,27 грн за акцизну марку.