Через санкції прибуток одного з найбільших російських банків впав на 88%

Чистий прибуток російської фінансової групи ВТБ за дев'ять місяців поточного року впала на 88% до 5,4 млрд рублів

Про це пише ТАСС, посилаючись на звітність компанії.

Роком раніше чистий прибуток групи ВТБ становила 46 млрд рублів, за підсумками першого півріччя поточного року - 5,5 млрд рублів.

На початку квітня глава банку ВТБ Андрій Костін зазначав, що група вважає введення санкцій США найбільшим ризиком для роботи в середньостроковій перспективі.

У зв'язку з цією ситуацією ВТБ запросив 250 млрд рублів (близько $ 5,3 млрд за курсом центробанку РФ на сьогодні, 20 листопада) субординованих кредитів з коштів Фонду національного добробуту. За словами міністра фінансів РФ Антона Сілуанова, сьогодні уряд проведе на цю тему нараду.

Відповідаючи на питання, на яку суму банк може розраховувати, міністр підкреслив: "Багато не дамо".

Глава Мінфіну особливо підкреслив, що Мінфін виступає проти пропозиції Мінекономрозвитку про збільшення ліміту інвестування коштів ФНБ в російські активи до 80%.

У той же час президент і голова правління ВТБ Андрій Костін став найбільш високооплачуваним керівником російських компаній за версією журналу Forbes. Раніше в списку лідирував глава "Роснефти" Ігор Сєчін. Згідно з даними журналу, за 2013 Костін заробив $ 37 млн проти $ 35 млн за попередній рік.

Нагадаємо, також повідомлялося, що другий з найбільших державних банків Росії - ВТБ, через погіршення загальної економічної ситуації і зниження перспектив люксових товарів в Росії не зміг закріпити угоду на покупку італійського модного будинку Roberto Cavalli.