ЦРУ радикально реформують

Директор Центрального розвідувального управління США Джон Бреннан хоче повністю змінити структуру відомства в зв’язку з низькою ефективністю його роботи

За його задумом, замість профільних департаментів розвідки та аналітики з'являться гібридні підрозділи, які займатимуться окремими регіонами і погрозами для безпеки країни. За основу буде взято Антитерористичний центр ЦРУ, створений після терактів 11 вересня, пише Washington Post з посиланням на чинних і колишніх співробітників розвідки.

Джерела видання розповіли, що прагнення справити організаційні зміни пов'язано з невдоволенням директора управління роботою американських розвідників по Сирії, оскільки на тлі громадянської війни в цій країні вона стала перетворюватися на розсадник терористичних угруповань.

У вересні Бреннан створив внутрішній комітет, який повинен розглянути можливість реформи і переоцінки стратегії відомства. Необхідність таких кроків він роз'яснив у зверненні до співробітників, де йшлося про "зростання кількості і ускладнення питань безпеки" у зв'язку із загрозою від "Аль-Каїди", війною в Сирії і українською кризою.