Екс-міністр енергетики в Ізраїлі міняє прізвище на Розенберг, - Лещенко

Поплічник колишнього президента-утікача Віктора Януковича Едуард Ставицький, арешт якого санкціоновано по всій планеті, перетворився на респектабельного громадянина Ізраїлю

Про це у своєму блозі на Українській правді написав, посилаючись на свої джерела, кандидат у депутати Сергій Лещенко, передає Еспресо.TV

"І, на відміну від Ставицького, власник паспорту на ім'я Едуарда Розенберга може вільно подорожувати планетою, оскільки не перебуває в розшуку. У чому легко пересвідчитися на сайті Інтерпол", - написав Лещенко.

Як зазначив Лещенко, нове прізвище отримала і дружина Ставицького – вона тепер Олена Розенберг (Helena Rosenberg).

Ставицькі зареєстровані у Ізраїлі за адресою Hahoresh, 101, Kfar Shmaryahu. Кфар Шмар'ягу – це респектабельне передмістя Тель-Авіву біля морського узбережжя, забудоване переважно віллами, повідомив він.

Лещенко заявив, що буде ініціювати звернення до Генпрокуратури з вимогою оголосити Ставицького у розшук Інтерполу і за його новим прізвищем. "Якщо ми не можемо його витягнути з Ізраїлю, то принаймні повинні позбавити його щастя вільно пересуватися світом та насолоджуватися награбованим в Україні багатством", - написав він.

Нагадаємо, з квітня в Україні екс-глава Міненерго оголошений в розшук. Ставицький проходить по кримінальній справі щодо осіб з вищого керівництва держави за статтями "привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах", а також "легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом". Раніше в помешканні і офісах Ставицького було проведено обшуки, під час яких було вилучено 42 кг золота, $4,8 млн готівкою та ювелірні вироби. У МВС порадили ГПУ звернутись до Ізраїлю про видачу Україні Ставицького.