Нємцов: Путін хоче правити ще 10 років

Такий висновок зробив опозиційний російський політик Борис Нємцов із заяви Володимира Путіна, який закликав росіян готуватися до санкцій протягом 10 років

Про це написав на своїй сторінці у "Фейсбук", повідомляє Еспресо.TV

Як зазначив Нємцов, на практиці заява Путіна означає три речі: "Він продовжуватиме війну і конфронтацію з усім світом. Йому наплювати на економіку і проблеми громадян, які безумовно будуть від санкцій страждати. Він хоче правити до 2024 року, тобто ще 10 років і питання про наступника в 18-му році не існує".

Для російської економіки, за словами Нємцова, це означає: двозначне зростання цін, падіння доходів людей та зниження рівня життя, девальвація триватиме, банківська криза, обмеження на видачу вкладів, а також падіння економіки.

"Ми живемо в новій реальності, дорогі мої. Реальності другої холодної війни. Попередню холодну війну СРСР програв і розвалився. Шанс програти нову холодну війну величезний. З тієї простої причини, що занадто велика різниця між економічним потенціалом Заходу та Росії. Різниця ця в 16 разів! Росія це лише 6% від економіки Європи і Америки", - підкреслив Нємцов.

Нагадаємо, у березні, після того як Росія, всупереч озвученим попередження, визнала підсумки загальнокримського референдуму, підтримала одностороннє проголошення незалежності республіки Крим і прийняла її пропозицію про входження до складу Росії, США і Євросоюз, Австралія, Нова Зеландія і Канада ввели в дію перший пакет санкцій.

Ці заходи передбачали заморожування активів і введення візових обмежень для осіб, включених у спеціальні списки, а також заборону компаніям країн, що наклали санкції, підтримувати ділові відносини з особами та організаціями, включеними в списки. Крім зазначених обмежень, згорнуті контакти і співпраця з Росією та російськими організаціями в різних сферах.