Платіні проситиме Порошенка "продати" кримські клуби Росії, - ЗМІ

Президент Союзу європейських футбольних асоціацій Мішель Платіні вже у Києві і завтра запропонує Петру Порошенку "відпустити" кримські клуби до Росії

Про це повідомляє "Чемпіон", передає Еспресо.TV.

У четвер, 20 листопада, до Києва прилетів президент УЄФА Мішель Платіні. Зустрічали Платіні в Києві віце-президент УЄФА Григорій Суркіс та віце-президент Федерації футболу України, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Андрій Павелко. На п`ятницю у Платіні запланована зустріч з президентом України Петром Порошенком.

Платіні прилетів до Києва вже з готовим пакетом рішень по кримських футбольних клубах. Як зазначають джерела видання у оточенні Григорія Суркіса, президент УЄФА на зустрічі з Порошенком вестиме діалог, щоб Україна не заважала розвиватися кримському футболу і визнала кримські клуби, що виступають в чемпіонаті Росії. На цій зустрічі Платіні має донести свої аргументи про визнання кримського футболу в складі Російського футбольного союзу.

Очільник УЄФА наполягатиме на тому, щоб Україна відкликала всі свої заяви з УЄФА та ФІФА по кримських клубах. Окремо, буде зазначено про бажання самих кримських команд грати в чемпіонаті Росії. 

Платіні в обмін має запропонувати пункт угоди, який буде дуже вигідний українській стороні і змусить відпустити у вільне плавання трійку кримських команд, що виступають в другій лізі чемпіонату Росії. Що саме запропонує Платіні Порошенку - наразі не відомо.

Як відомо, на цьому тижні відбулася зустріч по кримському питанню в Ньоні очільників РФС, УЄФА та ФІФА. Вже на наступний день Платіні вилетів до Києва. 

Як повідомляють джерела Чемпіона, на зустрічі Платіні з представниками Росії в Ньоні, російська сторона досить жорстко поставила питання щодо кримських футбольних клубів. Росіяни повідомили, що вони знайшли порозуміння з ФФУ по кримському питанню. При цьому варто зазначити, що президента ФФУ Анатолія Конькова в цьому питанні не беруть до уваги. Коньков навіть не зустрічав Платіні по прильоту до Києва, його самоусунули. За словами представників РФС, вони узгодили усі свої позиції по кримському питанні з Суркісом та Павелком.

Ультрас України звернулися до Порошенка з проханням не сприймати пропозиції УЄФА, які суперечать інтересам держави.

Читайте також матеріал Еспресо.TV про те, навіщо у ФФУ "злили" кримський футбол?