Прокуратура порушила справу проти командування АТО через події на 32-му блокпосту

Управління нагляду за додержанням законів об'єднаними силами антитерористичної операції військової прокуратури Південного регіону України 13 листопада 2014 р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесло відомості про вчинення кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.425 КК України (недбале ставлення до військової служби)

Про це йдеться в повідомленні управління зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України предає Еспресо.TV.

"Попередньо встановлено, що в період з 2 по 27 жовтня 2014 р. понад 100 військовослужбовців Національної гвардії України і Збройних сил України, які здійснювали оборону та охорону 32 блокпосту поблизу н.п. Сміле Луганської області, були оточені незаконними військовими формуваннями і знаходилися під постійним вогневим обстрілом", - зазначають в Генпрокуратурі.

Разом з тим військовими службовими особами командування сил АТО не прийняті належні заходи щодо забезпечення поставки на зазначений об'єкт боєприпасів, предметів першої необхідності і засобів життєдіяльності.

Безвідповідальність військових посадових осіб призвела до вимушеного залишення території 32 блокпосту, загибелі 5 військовослужбовців і знищення незаконними збройними формуваннями більше 20 одиниць бойової техніки.

Нагадаємо,раніше РНБО повідомляло, що за місяць обстрілу 32 блокпосту біля населеного пункту Сміле Луганській області загинуло більше 10 українських військових 

Пізніше в РНБО заявили, що Росія використала знищення 32-го блокпосту для інформаційної атаки.