Винних у розстрілі людей на Майдані все одно притягнуть до відповідальності, - Фесенко

Політолог, директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що попри знищену документацію, винних у розстрілі людей на Майдані все одно притягнуть до відповідальності

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV, коментуючи заяву Генпрокуратури, що 90% документів про злочини на Майдані знищені. 

"Давайте будемо об'єктивними. Я дуже добре розумію генпрокурора Ярему з приводу того, що керівництво Генпрокуратури хоче забезпечити прозорість процесу розслідування, але він відверто каже, що є серйозні проблеми. В чому тут серйозне протиріччя? Процес над тими людьми, які звинувачуються у вбивствах на Майдані, я думаю, він буде обов’язково. Інша річ: щоб цей процес був не виставою, щоб це був процес не просто над тими, кого звинувачують чи підозрюють, щоб були обґрунтовані доказі, - їх треба зібрати. І Ярема каже, що тут є проблеми, які значною мірою були пов’язані з тим, що перші тижні, перші місяці перехідного періоду, нажаль, колишні можновладці і ті, кого могли звинуватити, вони ці докази знищили. Але я думаю, що все ж таки, певні докази знайдуть і винних притягуватимуть до відповідальності. Якщо не найближчим часом, то трохи пізніше. Тут важливо не коли, а як".

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України відкрила понад 500 кримінальних проваджень за фактом злочинів режиму екс-президента Віктора Януковича.

В той же час, у відомстві повідомили, що 90% документів про злочини щодо людей, які стояли на Майдані, знищені попереднім керівництвом.