Ярема вважає, що зміна прізвища не допоможе Ставицькому уникнути екстрадиції

Генпрокурор сподівається, що Ізраїль видасть екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького Україні

Про це заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема сьогодні в ефірі телеканалу "Інтер", повідомляє Еспресо.TV з посиланням на  УНН.

Він зауважив, що Ставицький оголошений у міжнародний розшук і його розшукує Інтерпол.

"Тому я думаю, що зміна прізвища не є підставою та причиною через яку ми не зможемо його екстрадувати в Україну. Принаймні, всі міжнародні угоди з Ізраїлем у нас існують і я сподіваюсь, що правоохоронні органи Ізраїлю нам його видадуть", - наголосив він.

Нагадаємо, як повідомив журналіст, кандидат у народні депутати Сергій Лещенко, посилаючись на свої джерела, Едуард Ставицький у Ізраїлі змінив прізвище на Розенберг.

З квітня в Україні екс-глава Міненерго оголошений в розшук. Ставицький проходить по кримінальній справі щодо осіб з вищого керівництва держави за статтями "привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах", а також "легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом".

Раніше в помешканні і офісах Ставицького було проведено обшуки, під час яких було вилучено 42 кг золота, $4,8 млн готівкою та ювелірні вироби. У МВС порадили ГПУ звернутись до Ізраїлю про видачу Україні Ставицького.