Один військовий загинув і ще восьмеро зазнали поранень, - АТЦ

У зоні АТО один військовий загинув та восьмеро зазнали поранень різного ступеня важкості, їх доправлено до лікарні

Про це повідомляє прес-центр Антитерористичного центру на свой сторінці у "Фейсбуку", передає Еспресо.TV.

"Противник не полишає спроб спровокувати українські війська на відкриття масованого вогню. Сьогодні бойові розрахунки нарізної та реактивної артилерії нанесли 24 вогневих удари по розвіданих позиціях ворога. Усі вогневі завдання виконувались виключно у випадках, коли це не наражало на небезпеку мирне населення", - йдеться у повідомленні.

У прес-центрі також повідомили, що ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Бойовики продовжують вести вогонь по наших позиціях, прикриваючись мирними мешканцями. Загалом, з шостої ранку, терористи тридцять чотири рази порушували умови мінського меморандуму.

Зокрема, на Луганщині мінометні обстріли відбуваються зі сторони населених пунктів Сміле, Раївка, Донецький. Ведеться вогонь й з околиць обласного центра – міста Луганськ.

"У Донецький аеропорт сьогодні опівдні прорвався конвой, який доставив оборонцям цього важливого стратегічного об'єкту воду та продукти харчування. Не зважаючи на обстріл зі сторони бандитів, вантаж розвантажено в одному з терміналів. Після розвантаження автомобільна техніка вдало повернулася у пункт попередньої дислокації. Втрат серед учасників конвою не має", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-центру, терористи намагаються локалізувати підступи до донецького аеропорту встановлюючи фугасні пастки. Наші воїни у свою чергу зачищають територію від вибухонебезпечних предметів.

"Сьогодні, при спробі зачистки території поблизу аеропорта Донецьк підірвались на фугасі 3 віськовослужбовця. Один з них загинув", - йдеться у повідомленні.