Порошенко подякував Меркель за тверду позицію у Брісбені

Перзидент України Петро Порошенко провів телефонну розмову із канцлером Німеччини Ангелою Меркель

Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає Еспресо.TV.

"Президент України подякував канцлеру Німеччини за тверду позицію на підтримку України, продемонстровану під час cаміту "Великої двадцятки" в Брісбені. Зі слів Президента, Україна відчула сильну підтримку з боку країн ЄС, США, Канади та Австралії.

Лідери двох країн обговорили ситуацію на Донбасі. Вони погодились, що продовження роботи тристоронньої контактної групи є важливим механізмом, який може забезпечити виконання Мінських домовленостей задля мирного врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях.

Також президент Порошенко повідомив про підписання коаліційної угоди за участі п’яти проєвропейських партій. В Україні вже найближчим часом буде сформовано новий Уряд, який працюватиме над виконанням плану реформ, сказав глава держави.

Співрозмовники обговорили енергетичні питання та питання європейської інтеграції. Зокрема, президент України розповів про свій вчорашній візит до Республіки Молдова, метою якого було висловити підтримку євроінтеграційним прагненням цієї країни, яка одночасно із Україною підписала Угоду про Асоціацію з ЄС 27 червня цього року", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Ангела Меркель на саміті "Великої двадцятки" понад годину розмовляла із президентом Росії Володимиром Путіним, а деталі розмови засекретила.