Російські нацисти-вбивці стверджують, що їх роботу курувала путінська адміністрація

Діяльність Бойової організації російських націоналістів курувала адміністрація президента Росії Володимира Путіна

Як повідомляє "Медіазона", про це на слуханнях у справі угруповання БОРН в Мособлсуді заявила свідок Євгенія Хасіс, доставлена з мордовської колонії №14 загального режиму, де вона відбуває 18-річний термін за співучасть у вбивстві адвоката Станіслава Маркелова і журналістки Анастасії Бабурової.

У БОРН було два лідери, розповіла Хасіс. Ідеологом організації був Ілля Горячев, а технічним організатором - Микита Тихонов. Горячев, пояснила Хасіс, не мав авторитету в колах правих бойовиків, тому для реалізації політичних амбіцій йому потрібен був Тихонов, який мав такий авторитет.

Куратором БОРН в АП Путіна був Леонід Сімунін, відомий також як колишній глава люберецкої філії прокремлівського руху "Місцеві". Раніше російський журналіст Олег Кашин звинувачував Сімуніна в причетності до замаху, якому журналіст піддався в листопаді 2010 року. В серпні 2014 року "Нова газета" писала, що функціонер був направлений Кремлем в "ДНР" нібито для надання допомоги в сфері енергетики.

За словами Хасіс, Сімунін відкритим текстом замовив Горячову вбивство співробітника ФСБ, пообіцявши заплатити за це 5 тисяч євро. Горячев передав замовлення Тихонову, однак той навідріз відмовився від пропозиції, заявивши, що він революціонер, а не найманий вбивця.

Восени 2009 року, додала свідок, Горячев сказав Тихонову, що було б бажано вбити якогось суддю - якого саме, не важливо. Він передав Тихонову список суддів, які вели справи проти націоналістів. В цьому списку був і Едуард Чувашов, вбивство якого, вчинене в квітні 2010 року, інкримінують підсудним із БОРНу.