Шкіряк і Сиротюк згадали як для них все починалося на Майдані

Політики Зорян Шкіряк і Юрій Сиротюк поділилися спогадами про те, як для кожного з них починалася Революція Гідності

В ефірі Еспресо.TV активні учасники Євромайдану згадують, що погода не сприяла мітингу, але попри все люди прийшли. 

"Я дуже добре пам’ятаю не лише вечір і похід на Банкову, ніч, і головніше – наш похід 22 листопада. Опівночі з'явилася перша сцена – машина з гучномовцем. Тодішня влада була переконана, що не протримається натовп. Негода була страшна. Ввечері 22 листопада на Майдані було 5 000 людей. Тоді я зрозумів, що почалося…", - сказав Зорян Шкіряк і додав, що сам того вечора він і частина депутатів були на вшануванні жертв Голодомору.

"Інша  (депутати, - Ред.) в кабінеті віце-спікера сиділа, читали пост Найєма, думали та хто піде – така негода. Потім відрядили людей на Майдан", - згадав радник міністра внутрішніх справ. 

Своєю чергою, Юрій Сиротюк наголосив, що саме на Майдані вся Україна побачила, що таке справжні, не книжні, гайдамаки і козаки. 

"Це дуже величні події. Ми стали європейською нацією, відродили козацьку націю. Багато людей немає вже, але вони увійшли в історію вже. Це приклад того, що якщо ти причетний до великої справи – ти увійдеш в історію. Ми в книжках читали про козаків, гайдамаків і русичів. От там на Майдані ми мали можливість бачити таких наживо", - підкреслив Юрій Сиротюк.