В Києві відбувся круглий стіл "Актуальні аспекти правового регулювання АПК"

19 листопада в прес-центрі "ЛігаБізнесІнформ" відбувся круглий стіл на тему: "Актуальні аспекти правового регулювання АПК"

Організатором заходу, що зібрав аграріїв і сільськогосподарських виробників, виступила ЮК Jurimex за підтримки генерального медіа-партнера - газети "Юридична практика" і газети українських аграріїв "Агропрофі". Інформаційними партнерами виступили: Еспресо.TV, журнал "Український юрист" і газета "Судовий вісник".

Початок дискусії поклав почесний президент ЮК Jurimex Данило Гетьманцев, що позначив в числі найбільш актуальних питання оподаткування та регулювання земельних відносин. Також серед обговорюваних питань були: розвиток вітчизняного агросектору в контексті євроінтеграції, застосування законодавчих новацій та інші.

Ігор Чудовський, директор департаменту правової та законодавчої роботи Міністерства аграрної політики та продовольства України, розповів про нові можливості для розвитку вітчизняного агросектору в розрізі угоди про асоціацію з ЄС.

Анна Антоненко, старший юрист ЮК Jurimex розповіла про те, які сьогодні діють режими торгових преференцій. Щоб українські товаровиробники змогли отримати вигоди і можливості, за її словами, в агросекторі необхідно зробити перезавантаження.

Антон Поляничко, начальник відділу управління забезпечення роботи другої судової палати Вищого адміністративного суду України, розповів про особливості розгляду податкових спорів за участю сільськогосподарських товаровиробників.

Віта Форсюк, керівник податкової практики ЮК Jurimex, розповіла про пільгові податкові режими для сільгоспвиробників і перспективах їх реформування.

Ольга Саєнко, начальник відділу методичного забезпечення державної реєстрації прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби України, говорячи про особливості державної реєстрації речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, заявила, що в разі відмови реєстрації на місцевому рівні слід вдатися до механізму судового розгляду.

Юрій Мікіненко, заступник начальника управління ринку земель та оцінки Державного агентства земельних ресурсів України, розповів про активізацію земельних торгів.

Серед інших аспектів, які обговорювалися в ході круглого столу, - зміна орендної плати за договорами оренди землі державної та комунальної власності, про що розповів партнер ЮК Jurimex Олександр Шишканов, а також вексельне кредитування сільгоспвиробників, про особливості якого розповів партнер ЮК Jurimex Богдан Шаповал.

З матеріалами круглого столу можна ознайомитися перейшовши по посиланнях.

"АПК в процесі євроінтеграції. Правові аспекти. Торговельні преференції"

"Пільгові податкові режими для сільськогосподарських товаровиробників та перспективи їх реформування"

"Зміна орендної плати за договорами оренди землі державної та комунальної власності"

"Правові особливості вексельного кредитування сільгоспвиробників"