В Петербурзі активісти без перешкод відзначили український День гідності

На Невському проспекті пройшла серія одиночних пікетів, генконсулу України вручили вітальну адресу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Ехо Москви".

Незважаючи на викриття провокацій, що готувалися біля пам'ятника Тарасу Шевченку, де вночі група невідомих приклеїла на монумент табличку "русофоб", і сховала неподалік декілька покришок та коктейлів Молотова, опозиційні активісти без перешкод відзначили український «День гідності та свободи - першу річницю початку "Євромайдану". На Невському проспекті пройшла серія одиночних пікетів. 

Активісти руху "Солідарність" за допомогою плакатів і фотографій намагалися розповісти перехожим про мирний характер київського протесту. До цього вони прийшли до будівлі генконсульства України недалеко від Смольного і передали вітальну адресу голові дипмісії. Дипломат був радий привітанням, розповіла на виході активістка "Солідарності" Людмила Дубова.

Як зазначає видання, будівля генконсульства України сьогодні була взята під посилену охорону поліції. Незважаючи на плакати в руках присутніх, обійшлося без затримань.

Нагадаємо, у центрі столиці відбувся "Марш гідності" на честь річниці Майдану. Учасники ходи на Майдані і Хрещатику прийшли вшанувати загиблих під час Революції гідності​ .О 19:00 розпочалося Народне Віче.