За цей рік країна почала мінятися, - Парубій

Очільник Самооборони Майдану і екс-секретар РНБО Андрій Парубій порівняв події 21 листопада 2013 і 2014 року після ходи на Хрещатику

Свої думки він виклав на власній сторінці у "Фейсбуку", передає Еспресо.TV.

"На Марші Гідності постійно ловив себе на думці, як це все нагадує минулий рік. Ті ж бойові побратими поруч, той же звук дзвонів Михайлівського золотоверхого собору, ті ж сонячні прапори Самооборони Майдану, ті ж вулиці, те ж багатотисячне "Слава Україні!". Та багато чого було вже зовсім інше, про що ми могли тільки мріяти рік тому, коли першими вийшли під стелу на Майдані Незалежності: багатометровий жовто-синій стяг на будинку СБУ, можливість не ховати власні обличчя за балаклавами, непотрібність щитів та палиць, багато національної та європейської символіки просто на людях. Країна почала мінятися", - написав він.

Парубій зауважив, що ці зміни дісталися Україні дуже дорогою ціною, він особисто також втратив багато побратимів.

"Так, ці зміни даються нам дуже дорогою ціною. Я не побачив поруч сотника 8-ї сотні Олега Міхнюка та 17-ї Сергій Подгорного, не побачив багатьох побратимів, які пішли воювати в добровольчі батальйони. Їх ціна за ці зміни незрівняно висока, але ми мусимо зробити все, щоб цінності, які вони відстоювали зі зброєю в руках перемогли. Тому ми пом’янули побратимів з Небесної Сотні та Героїв АТО і на Михайлівській, і на Інститутській, і на Кріпосному провулку і в Маріїнці", - написав він.

І наголосив, що нова влада під пильним наглядом активістів Майдану.

"Тому ми на Грушевського знову дали обіцянку відстояти цінності Революції Гідності і попередили владу – ми за вами дивимося. Виконуйте те, що обіцяли на Майдані. Не забувайте, як дорого коштує кожна помилка у війні з путінською агресією", - зауважив політик.

Парубій наголосив, що впевнений у перемозі демократії а Україні.

"Я знаю - ми переможемо, бо відповідальні не лише перед живими, а й перед мертвими героями та перед майбутніми поколіннями борців та будівничих нової України. То ж "Стоїмо!" Слава Україні!". - додав він.