Артеменко: Бюджет на кіновиробництво в наступному році буде зменшено вдесятеро

У 2015 році сума, що виділяється з бюджету на кіновиробництво в Україні буде приблизно в десятеро нижчою, ніж у цьому році

Про це в ефірі програми "Вечір з Миколою Княжицьким" на Еспресо.TV розповів голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко. 

"Ситуація на наступний рік така: з 500 чи 300 млн у бюджеті цього року знижено до 30-50 млн, і це борги минулих років. В наступному році, я думаю, що коштів на кіновиробництво буде близько до нуля. Було сподівання, що ми відродимо кіновиробництво, більше того, треба ці гроші спрямовувати не на кіновиробництво, а на телесеріальне виробництво, бо кіно дивляться там 100 тисяч людей, а серіали дивляться мільйони", - сказав він. 

Артеменко також звернувся до народних депутатів з закликом підтримувати виробництво українського контенту для телебачення, адже це частина інформаційної політики, відсутність якої в попередні роки і призвели до війни, яка триває зараз на сході України. 

"Я звертаюся до народних депутатів, … шановні друзі, те, що відбувається на Сході – це результат відсутності нашої інформаційної безпеки, бо там, де працює зброя – це наслідки того, що спочатку спрацювала зброя масового ураження – відсутність інформаційної політики і інформаційного захисту", - сказав голова Нацради.