Озброєні люди захопили Одеський НПЗ

Як повідомив юрист заводу Денис Серебренніков, на території НПЗ перебувають бійці "Гепарда" і "Титану", а також слідчі

Як повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на "Думская", на території Одеського нафтопереробного заводу тривають слідчі дії.

"Вони розосередилися ("Грифон", "Титан", слідчі) по території заводу. Кажуть, що охоронятимуть нафтопродукти, що знаходяться під арештом", - розповів він.

Також юрист зазначив, що співробітникам заводу вже дали можливість покинути територію, а правоохоронці "ходять по заводу, однак як такого обшуку немає". 

На думку юриста, таким чином у заводу хочуть відібрати нафтопродукти на суму $55 млн: "Півтора тижні тому до нас з'явився представник Державного підприємства "Укртранснафтопродукт". Існує кримінальна справа по Одеському НПЗ, в рамках якої були заарештовані нафтопродукти, які знаходяться на заводі. Їх вартість - як мінімум $55 млн. Зараз йде слідство. По його закінченню матеріали повинні бути передані в прокуратуру, а прокуратура далі передає в суд. Суд його розглядає і виносить рішення: продати арештоване або конфіскувати. Однак, не чекаючи судового рішення, вони вирішили ці нафтопродукти забрати і продати. Як правило, державі в таких випадках нічого не дістається".

Прокоментувала те, що відбувається і прокуратура: "В даний момент державна служба охорони забезпечує охорону заарештованих на підприємстві нафтопродуктів, які відповідно до ухвали суду, повинні бути передані на відповідальне зберігання державному підприємству. Арешт на нафтопродукти накладено для того, щоб уникнути можливих злочинних посягань".

У прокуратурі додали, що одночасно з накладенням арешту на нафтопродукти, вони звернулися з проханням дозволити виставити держохорону на підприємстві.

"Спочатку суд задовольнив наші вимоги, проте представник НПЗ вирішив оскаржити це рішення, - пояснили у відомстві. - За підсумками апеляції суд знову виніс рішення на нашу користь і міліція приступила до його виконання".

Зазначимо, що ЗМІ Сергія Курченка пишуть в один голосо, що до захоплення НПЗ причетні люди Коломойського.

Раніше повідомлялося, що суд відібрав у Курченка будівлю у центрі Києва за борги.