США: Голодомор в Україні - одне з найжорстокіших звірств минулого століття

У США назвали штучний Голодомор в Україні 1932-33 років одним з найбільших злочинів минулого століття, і висловили свої співчуття з приводу річниці трагедії

Про це заявив представник Білого дому Джош Ернест, передає Еспресо.TV з посиланням на "Преса України".

"Ми сьогодні приєднуємося до українців по всьому світу, включаючи американців українського походження, щоб вшанувати пам'ять мільйонів українців, померлих від голоду в 1932 і 1933 роках через варварську політику сталінського Радянського Союзу", - сказав він.

Ернест зазначив, що Голодомор став "одним з найжорстокіших звірств минулого сторіччя" і найбільш трагічною сторінкою української історії.

"Згадуючи цю страхітливу трагедію, ми також віддаємо належне витривалій силі, мужності та духу народу України – якостям, на які українці продовжують спиратися сьогодні перед обличчям великої біди та прагнуть побудувати більш процвітаючу, безпечну та демократичну державу", - додав він.

Як відомо, президент Петро Порошенко розпорядився оголосити 22 листопада 2014 року о 16:00 хвилину мовчання та приспустити цього дня Державний прапор України, обмежити проведення розважальних заходів.