У Вашингтоні з'явиться пам'ятник жертвам українського Голодомору

У Посольстві України в США відбувся вечір-реквієм з вшанування 81-ої річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні та відзначення Дня Гідності і Свободи

У заході взяли участь представники Державного департаменту США,  української діаспори, американської громадськості, ЗМІ, працівники посольства, повідомили Еспресо.TV у прес-службі посольства.

Розпочався захід із спільної молитви за жертви Голодомору та усіх полеглих за свободу України, яку провели священнослужителі української церкви у Вашингтоні.

Директор офісу із  східноєвропейських питань Державного департаменту США Александер Касанов під час свого виступу оприлюднив заяву Білого Дому з нагоди Дня пам’яті жертв Голодомору.

"Єднаючись у вшануванні пам'яті про мільйони невинних жертв Голодомору, ми також підтверджуємо наші спільні зобов’язання щодо  світлого майбутнього України і щодо забезпечення поваги до основних прав та свобод людини, які є основоположним правом усього людства" -  йдеться у заяві.

Під час заходу представник архітекторської компанії "Хартман Кокс" Мері К.Ланціллотта зробила презентацію проекту пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні, який має бути споруджений у м. Вашингтон наступного року.

Учасники поминального заходу-реквієму запалили на подвір’ї Посольства свічки пам’яті та вшанували жертви Голодомору та усіх полеглих героїв України хвилиною мовчання.