Росіяни жаліються депутатам Держдуми на подорожчання продуктів

До Держдуми надходять звернення громадян про різке підвищення роздрібних цін на соціально значущі продовольчі товари, зокрема на борошно пшеничне, макаронні вироби, рисову і гречану крупи

Про це йдеться у листі  заступника голови комітету Держдуми з аграрних питань Надії Школкіної ("Единая Россия") голові Федеральної антимонопольної служби Ігорю Артем'єву, в якому вона просить перевірити ціни на продукти харчування, пише Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"До Держдуми надходять звернення громадян про різке підвищення роздрібних цін на соціально значущі продовольчі товари, зокрема на борошно пшеничне, макаронні вироби, рисову і гречану крупи", - йдеться в листі.

Згідно з інформацією Мінсільгоспу Росії, станом на 20 листопада 2014 року врожай пшениці (м'яких і твердих сортів) становив 62,2 млн тонн, що на 14,5% більше, ніж у 2013 році, рису - 1,1 млн тонн, що на 10% більше, ніж у минулому році, гречки - 744,7 тис. тонн, що на 27,4% більше, ніж у 2013 році.

У зв'язку з цим парламентар просить антимонопольну службу провести перевірку ціноутворення на всіх етапах обігу вищеназваної продовольчої продукції і вжити заходів із припинення зловживань і спекуляцій.