У НАТО радять Заходу збільшити оборонні видатки через гібридну війну Путіна

Агресія Росії щодо України змушує Захід нарощувати військові видатки

Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу, передає Еспресо.TV з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

"Росія користується правовим статусом держави, але використовує прикриття недержавних суб'єктів для підриву суверенітету свого сусіда - України", - зазначив Вершбоу.

На його думку, російська гібридна війна – «це військове залякування в поєднанні з замаскованим вторгненням, прихованими поставками зброї, економічним шантажем, дипломатичним лукавством і дезінформацією".

"До тих пір, поки Росія відмовляється дотримуватися міжнародне право і прагне підірвати міжнародний порядок, Захід повинен збільшувати (оборонні) витрати, - відзначає заступник генсека НАТО. - Для боротьби з недержавними суб'єктами, такими як ІГІЛ. Важливо зміцнювати місцеві сили, тому НАТО активізує зусилля з нарощування оборонного потенціалу".

За його словами, Росія зараз "систематично руйнує" створені великими труднощами європейські політичні рамки.

"Неприйнятну поведінку Росії вимагає, щоб Захід незмінно слідував своїм принципам, підвищував ціну, яку доводиться платити за агресію, зміцнював Україну", - пише Вершбоу.