Жоден із представників Московського Патріархату не прийшов пом'янути митрополита Володимира

У перший день народження Блаженнішого митрополита Володимира після його смеріті жоден із представників УПЦ Московського Патріархату не прийшов його пом'янути

Про це написав у себе у "Фейсбуку" Сергій Висоцький, передає Еспресо.TV

"Сьогодні перший день народження Блаженнішого митрополита Володимира після його кончини. Повернувся з пам'ятного вечора. Дуже теплі слова про нього сказали і Патріарх Філарет і предстоятель УГКЦ митрополит Святослав і митрополит Мефодій з УАПЦ. Тим дивовижніше було спостерігати відсутність на дні пам'яті людей, які перейняли після митрополита Володимира кермо влади УПЦ МП. На вечір пам'яті не прийшов жоден представник Лаври та чинного Синоду УПЦ МП. Вийшло дуже демонстративно. Дуже в дусі поточного стилю поведінки московського начальства наших святих отців", - написав він. 

Також цю інформацію підтвердив і речник УПЦ Київського Патріархату протоієрей Євстратій Зоря. 

"Прийшли глави УПЦ КП, УГКЦ, УАПЦ. Говорили добрі слова про померлого. Вони знайшли ці слова - добрі й поважні, і щодо пам'яті митрополита не звучали фальшиво.

А ось спадкоємець митр. Володимира на престолі не тільки сам не прийшов або письмового звернення не надіслав, але і все зробив для того, щоб ієрархи УПЦ МП теж не прийшли (в деталі не буду вдаватися - Бог йому суддя). Були лише одиниці, та й то до завершення залишився один митр. Олександр Драбинко", - поділився священик. 

Нагадаємо, 5 липня помер глава Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) митрополит Володимир. З кінця червня 2014 стан здоров'я глави УПЦ МП погіршилося. Наприкінці лютого Синод УПЦ МП визнав неможливим виконання митрополитом Володимиром обов'язків глави церкви за станом здоров'я.