Екс-беркутівцю, підозрюваному у розстрілах майданівців, призначили державного адвоката

Суд у справі колишнього співробітника спецпідрозділу МВС "Беркут" Сергія Зінченка знову перенесли

Про це передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Адвокат Зінченка не з'явився на судове засідання, і суд зобов'язав надати обвинуваченому державного адвоката. Судове засідання мало розпочатися о 11.00, але через неявку адвоката Зінченка початок було відкладено на 12.00. Сьогодні суд має вирішити питання про продовження Зінченко запобіжного заходу.

Як стало відомо зі слів прокурорів, адвокат Зінченка знаходиться на іншому судовому засіданні і йому не дозволяють його покинути. Враховуючи такий розвиток подій, суд надав чотири години для того, щоб Зінченко був підібраний державний адвокат.

В результаті, Печерський районний суд Києва оголосив перерву до 16 години у розгляді справи за клопотанням прокуратури, повідомляє УНН.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва залишив під вартою колишнього співробітника спецпідрозділу МВС «Беркут» Сергія Зінченка, попри клопотання захисту змінити йому міру запобіжного заходу.

У вересні Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід із взяття під варту на домашній арешт колишньому командиру роти «Беркута» Дмитру Садовнику, якого також підозрюють у масовому розстрілі людей на Майдані.

Генпрокуратура оскаржила це рішення. Садовник на засідання суду не з’являвся. 3 жовтня у МВС заявили, що екс-командир роти "Беркута" втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

Апеляційний суд Києва скасував ухвалу Печерського суду про домашній арешт Садовника, а також задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про утримання під вартою Садовника до 25 листопада.

Досудовим слідством встановлено, що екс-командир роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУМВС України в Києві Дмитро Садовник та двоє підлеглих йому бійців цього спецпідрозділу Сергій Зінченко та Павло Аброськін на виконання злочинних наказів колишніх керівників держави та правоохоронних органів, вранці 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у місті Києві вчинили умисні вбивства 39 учасників акцій протесту.