Екс-беркутівцю Зінченку продовжили арешт

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України і продовжив арешт до 25 січня наступного року колишньому працівнику спецпідрозділу "Беркут" Сергію Зінченку

Таке рішення в ході судового засідання оголосила суддя Тетяна Остапчук, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

Суд у своєму рішенні врахував, що Зінченко підозрюється в особливо тяжкому злочині -  розстрілі 39 учасників Євромайдану.

Нагадаємо, раніше суд переніс на 24 листопада розгляд клопотання Генеральної прокуратури України про продовження арешту Сергію Зінченко. Сьогодні суд довго не міг розпочатися через відсутність адвоката Зінченка.

Як відомо, Апеляційний суд Києва залишив під вартою колишнього співробітника спецпідрозділу МВС "Беркут" Сергія Зінченка, попри клопотання захисту змінити йому міру запобіжного заходу.

У вересні Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід із взяття під варту на домашній арешт колишньому командиру роти "Беркута" Дмитру Садовнику, якого також підозрюють у масовому розстрілі людей на Майдані.

Генпрокуратура оскаржила це рішення. Садовник на засідання суду не з’являвся. 3 жовтня у МВС заявили, що екс-командир роти "Беркута" втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

Досудовим слідством встановлено, що екс-командир роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУМВС України в Києві Дмитро Садовник та двоє підлеглих йому бійців цього спецпідрозділу Сергій Зінченко та Павло Аброськін на виконання злочинних наказів колишніх керівників держави та правоохоронних органів, вранці 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у місті Києві вчинили умисні вбивства 39 учасників акцій протесту.