Курков розповів про бандитський устрій в нинішньому Донецьку

Український письменник Андрій Курков поспілкувався з людиною, що тільки-но приїхала з Донецька

Про це Андрій Курков написав на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє Еспресо.TV.

"Два готелі відкриті і заповнені журналістами - "Рамада" (номер 110 євро, обід-спагеті - 150 гривень) та Парк-Інн, в готелі "Ліверпуль" - катівня і в'язниця, про Прем'єр-Палас не знає", - написав він.

"Нещодавно пройшла зустріч Захарченка зі студентами. Повний зал, студенти уважно слухали про майбутнє "денеера", потім один запитав про стипендії. "А ти що вивчаєш?" - Поцікавився Захарченко. "Хімію", - відповів студент. "Навчися бомби робити, от і будеш заробляти на життя!" - порадив голова "ДНР".

Щовечора у фойє "Рамади" з'являєтьсяосіб 12 автоматників і по сходах спускається великий мужик в камуфляжі з валізкою - інкасація денної виручки називається. Куди їде - невідомо. До Ахметова ставляться з мовчазною повагою - його фонд продовжує годувати донеччан похилого віку, при слові "янукович" на обличчях то лють, то гидливість.

"Міністр транспорту" "ДНР" сидить в управлінні донецької залізниці, носить під піджаком пістолет, каже, що до Майдану був офіційним представником російської національної єдності в Донецьку, це при тому що РНЄ офіційно в Росії заборонена. З журналістами розмовляє ввічливо і залишає враження майже позитивне - "симпатичне фашистеня" - так його назвала людина, що зуміла з ним поговорити. Картинка Донецька складається важко і повільно, але не завдяки українським журналістам, яких, мабуть, там і не буває", - підсумував Андрій Курков.