Квіт: Студенти-переселенці повинні визначитися з місцем навчання до 12 грудня

Студентам, які вимушено переселилися з Донбасу, та мають статус тимчасово допущених до занять, повинні написати заяви і вказати, в якому вузі вони хочуть навчатися: в тому, де вони є вільним слухачами, чи в своєму вузі, що переїхав з Донбасу

Про це міністр освіти і науки України Сергій Квіт повідомив на засіданні круглого столу сьогодні у Києві, передає УНІАН.

Як зазначив Квіт, з наступного семестру цим студентам буде забезпечено фінансування їх навчання, якщо вони навчалися на умовах державного замовлення. Студенти-вимушені переселенці, які навчалися на контрактній основі, в нових місцях навчання не будуть платити більше, якщо у вузах, які вони виберуть, навчання за їх спеціальністю коштує дорожче.

Міністр повідомив про розробку процедури, за якою випускники, бакалаври та магістри зможуть отримати дипломи українських вузів, якщо вони з тих чи інших причин у цьому навчальному році не можуть залишити неконтрольовані владою території Луганщини та Донеччини. Те ж, зазначив міністр, стосується і випускників загальноосвітніх шкіл.

"Ми будемо розробляти механізми, яким чином вони зможуть отримати атестати і дипломи. Очевидно, це буде форма екстерна, дистанційні форми навчання", - сказав він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив перелік населених пунктів на Сході України, на яких тимчасово не діє українська влада.