Порошенко доручив перевіряти всіх чиновників, яких він призначає

Президент України Петро Порошенко підписав розпорядження перевіряти всіх призначених чиновників. Першими перевірять заступників голови СБУ, розвідку та генерального прокурора

Відповідне розпорядження президента Петра Порошенка оприлюднене на офіційному сайті президента, передає Еспресо.TV.

Порошенко доручив з 24 листопада 2014 року почати перевірку перших заступників та заступників голови Служби безпеки України, начальників відповідних підрозділів центрального управління СБУ, генерального прокурора України.

Як йдеться у розпорядженні, з 1 грудня 2014 перевірять голів та членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, голови Служби зовнішньої розвідки України, начальника управління державної охорони України, глави Адміністрації Президента України, керівника Державного управління справами, голів місцевих державних адміністрацій.

Нагадаємо, 16 жовтня 2014 набув чинності закон "Про очищення влади". У Верховному суді з 1 грудня стартує люстраційна перевірка, незважаючи на подання до Конституційного суду.