Справу Пукача заслухають у закритому режимі, - рішення суду

Нова колегія суддів Апеляційного суду Києва ухвалила рішення про слухання справи про вбивство Георгія Гонгадзе за апеляціями на вирок екс-генералу Олексію Пукачу у закритому режимі

Про це повідомив головуючий суддя Степан Гладій, передає Еспресо.TV з посиланням на УНН.

"Колегія суддів ухвалила: розгляд справи... провести у закритому судовому засіданні", - оголосив рішення головуючий суддя Гладій і попросив учасників процесу перейти до іншої зали для забезпеченості державної таємниці.

Під час обговорення цього питання представники державного обвинувачення зазначили, що матеріали справи містять гриф "цілком таємно". Тому вони вважають, що судовий розгляд має відбуватися у закритому режимі.

Адвокат Пукача виступив категорично проти відкритості судового процесу. Оскільки, на його думку, відкритий режим обмежуватиме як його права, так і підсудного Пукача. Сам Пукач підтримав свого адвоката і попросив суд розглядати апеляцію у закритому судовому процесі.

Нагадаємо, 20 серпня Апеляційний суд Києва відновив розгляд справи за обвинуваченням екс-генерала МВС Олексія Пукача. 

29 січня 2012 року Печерський районний суд Києва засудив Олексія Пукача до довічного ув'язнення з конфіскацією майна за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Як відомо, журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

Олексій Пукач - перебував у розшуку з 2005 року. 21 липня 2009 року в селі Молочки Чуднівського району Житомирської області Олексія Пукача було затримано.