Терористи "Боко Харам" влаштували криваву розправу над десятками рибалок на півночі Нігерії

Бойовики з терористичного угруповання "Боко Харам" у неділю, 23 листопада, вбили на північному сході Нігерії кілька десятків людей

За відомостями агентства AFP, жертвами терористів стали 48 торговців рибою, які прямували до Чаду для закупівлі товару. Екстремісти заблокували дорогу поблизу рибальського села Дорон Бага на березі озера Чад, в штаті Борно, розповів агентству представник однієї з профорганізацій регіону. Деяким торговцям бойовики розпороли горло, інших зв'язали і кинули в озеро, передає Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

У регіоні, де знаходиться село, дислокована група солдатів з Нігерії, Чаду та Нігеру, метою якої є протистояння "Боко Харам". Однак, як видно, через відсутність пострілів військові нічого не дізналися про подію, припустив співрозмовник AFP.

Associated Press повідомляє про розстріл 60 жителів рибальського села

Тим часом агентство повідомляє з посиланням на одного з рибалок з Дорон Бага, що в той же день терористи в'їхали на машинах в село і відразу почали розстрілювати жителів. Співрозмовник агентства нарахував 60 тіл загиблих. Офіційного підтвердження здійснення атаки немає.

В ході нападу на сили безпеки, державні органи, школи і церкви на півночі Нігерії бойовики "Боко Харам" за останні п'ять років вбили більше десяти тисяч чоловік. Тільки чотирма днями раніше, минулої середи, жертвами нападу на одну з сіл в штаті Борно стали не менше 45 осіб.