У МЗС кажуть, що які б заяви не робили міністри закордонних справ Німеччини та Італії, у відомстві спираються на офіційні документи

Посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба вважає, що не варто надавати дуже великого значення заявам міністрів закордонних справ Німеччини та Італії щодо українських перспектив у НАТО

Таку думку він висловив у програмі "Вечірній телеекспрес" на Еспресо.TV

"Спокійно треба ставитися до цих заяв. Нормальні дипломатичні заяви двох керівників зовнішньо політичних відомств таких провідних європейських держав. Ми зараз ведемо діалог з Європою, як цілісним організмом політичним і позиція Європи щодо України єдина – це підтримка України в тій ситуації, в якій вона опинилася.

Я хочу сказати, що сьогодні ще генеральний секретар НАТО зробив заяву стосовно перспектив України в НАТО і він підтвердив, що "двері є відкритими". Тобто є питання політичної риторики, яке висловлюється там в інтерв'ю, в публічних заявах, є питання офіційних документів і ніхто не скасував ще рішення бухарестського саміту, в якому написано, що Україна, а також Грузія стануть членами НАТО, мають на це право, як досягнуть відповідності критеріям вступу.

Тому ми у міністерстві закордонних справ завжди спираємося на офіційні позиції, на офіційні документи, які визначаються той чи інший політичний процес. Наразі двері до Альянсу відкриті і ми з задоволенням бачимо цю перспективу", - наголосив Кулеба. 

Зазначимо, зустріч міністрів закордонних справ 28 країн НАТО щодо ситуації в Україні відбудеться 2 грудня в Брюсселі.