Уламки "Боїнга-777" будуть відправлені до Нідерландів в кінці тижня, - Харківська ОДА

Останки тіл загиблих у збитому на Донеччині малайзійському лайнері "Боїнг-777" відправлять із Харкова до Нідерландів наприкінці тижня

Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута в ході робочої наради з представниками міжнародної місії з розслідування катастрофи літака "Boeing-777" рейсу MH17, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ХОДА.

За словами Балути, нідерландські фахівці завершили роботи зі знайденими раніше в зоні катастрофи останками тіл. Шість трун з останками до кінця тижня будуть відправлені до Нідерландів. 

"Сьогодні завершена робота з тілами в цеху заводу ім. Малишева. Завтра-післязавтра обладнання, яким користувалися нідерландські фахівці, перевезуть в аеропорт, де воно буде знаходитися до весни", - сказав Балута.

В ході наради командир бойового підрозділу Об'єднаної спільної міжвідомчої оперативної групи МН17 Ханс Ван Де Вен зазначив, що в найближчі дні він зустрінеться з радниками Міністра оборони Королівства Нідерландів, і вони ухвалять рішення, яким чином проходитиме пошукова місія в зимовий час. Також Ханс Ван Де Вен подякував керівництву Харківської облдержадміністрації за добре організовану роботу і допомогу нідерландської стороні. 

Нагадаємо, літак авіакомпанії Malaysia Airlines, який летів рейсом МН17 із Амстердама в Куала-Лумпур, розбився у Донецькій області 17 липня, над територією, які контролюють проросійські сепаратисти.

Усі 298 людей на борту літака загинули. 196 з них були громадянами Нідерландів.

На початку вересня голландські експерти оприлюднили попередній звіт про причини катастрофи Boeing-777 на Донеччині.