Влада Києва штрафуватиме за невивезений сніг та сміття

Стягнення для фізичних осіб досягатимуть 1,36 тис грн, для підприємців – 1,7 тис грн

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу КМДА.

Як зазначив він, у відповідності з чинними правилами благоустрою Києва посадові особи та власники установ і підприємств несуть відповідальність за благоустрій прилеглої території. В першу чергу мова йде про прибирання, вивезення сміття та розчищення площ від снігу в зимовий час року. 

"З боку міської адміністрації буде здійснюватися контроль виконання цих зобов'язань та застосування відповідних стягнень, оскільки в будь-якому випадку прибирання території, за яку відповідальний приватний власник, не повинна здійснюватися за рахунок міста", - підкреслив він.

Райони міста поділені на сектори, за кожним з яких закріплений інспектор з благоустрою. Інспектор уповноважений складати протоколи про адміністративні порушення, які тягнуть за собою накладення штрафів, зазначив він.

"Протягом останніх двох днів інспекторами КП" Київблагоустрій" складено близько 300 приписів на порушників благоустрою - власників тимчасових споруд та комерційних підприємств, установ і організацій", - повідомив Пантелєєв.

Нагадаємо, для прибирання київських доріг від снігу сьогодні вийшло 259 одиниць техніки.