Фігуристи Харкова і Києва перемогли в перший день Кубка України серед юнацтва

У Харкові стартував другий етап Кубка України з фігурного катання серед юнацтва

У перший день змагань переможцями у своїх вікових категоріях стали кияни Андрій Кокура і Софія Нестерова, а також харків'яни Матвій Єфименко та Микита Коваленко, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу УФФК.

На другий етап Кубка України приїхало значно більше учасників, ніж це було на стартовому турнірі в Дніпропетровську. Місцеві вихованці харківської школи фігурного катання відзначилися не тільки кількістю, а й якістю. М. Єфименко переміг у наймолодшій віковій категорії серед хлопчиків. Він ставав головним тріумфатором і в Дніпропетровську. Але після цього в катанні Матвія сталися зміни на краще. Місяць тому для перемоги йому вистачило 16.26 балу, тепер же його результат - 24.57. Компанію переможцеві на п'єдесталі склали киянин Максим Петриченко і харків'янин Ярослав Осипов.

Окрім Микити Коваленка - 31.28 балу, на подіум у категорії спортсменів 2005-2006 р.н. потрапили інші харківські фігуристи - Богдан Прус і Денис Батищев.

Продовжує колекціонувати перемоги на етапах Кубка України киянка Софія Нестерова. Торішня переможниця цих змагань у віковій категорії 2003-2004 р.н. у дівчаток просто не знає собі рівних. Цього разу свою найближчу конкурентку київська фігуристка випередила майже на двадцять балів. Нестеровій за довільну програму судді поставили 56.60 балу, а дніпропетровській спортсменці Вероніці Продан, яка стала другою, - 37.37. Результати наступних фігуристок вийшли досить рівними, але більше пощастило харків'янці Анастасії Митрофановій, яка і стала третьою, - 37.00.

Порадували своїми виступами хлопчики в категорії 2003-2004 р.н. За призи боролися вісім фігуристів з Києва, Харкова, Одеси та Дніпропетровська, і практично кожна програма була виконана на досить високому рівні. Переможець - киянин Андрій Кокура - за свій виступ він отримав 48.01 балу. Друге і третє місце дісталося представникам одеської школи фігурного катання - Максиму Мамалюку і Данилові Аполлонову.