Харків залякують терактами з надією розпалити сепаратистські насторії, - екс-речниця СБУ

Екс-речник СБУ Марина Остапенко пояснила, чому саме у Харкові відбуваються теракти

"Головна мета будь–якого терористичного акту – це залякування населення, розхитати ситуацію, посіяти страх, щоб керувати ситуацією і керувати нею", – сказала вона у програмі "Вечірній телеекспрес" на  Еспресо.TV.

На думку Марини Остапенко, Харків обраний для таких цілей не випадково.

"Цікаве питання чому саме Харків? Мені здається, що ці всі вибухи є низкою цілеспрямованих певних дій, і це підтверджує і інформація СБУ, яка щодня затримує диверсійні групи, які були саме і причетні до цих вибухів, і інших.

Харків – другий промисловий центр України, російськомовне місто, там є і певна "5 колона" і не всім там подобається, що відбувається на сході, тобто дії українських військ на сході", – зазначила вона і додала, що роблять це дуже влучно.

"Отже, під час війни є певні больові точки, по яких б'є агресор – це промислові об'єкти, які виробляють продукцію для армії, це військові частини, по них б'ють, щоб посіяти паніку серед військових, або серед їхніх родичів і близьких, і правоохоронні органи, які забезпечують безпеку і здійснюють правопорядок. 

Саме на ці об'єкти останнім часом ми спостерігаємо напади", – наголосила Остапенко.

Нагадаємо, сьогодні на околиці Харкова біля військової частини в житловому кварталі стався вибух. 

За останній місяць це вже четвертий вибух в Харкові.

Так, 9 листопада у пабі "Стіна", який активно допомагав українській армії, вибухнув саморобний вибуховий пристрій. Внаслідок вибуху постраждали люди.

За даними МВС, постраждали 13 харків`ян. У відомстві зазначають, що за цим злочином може стояти агентура ФСБ.

20 листопада вибух стався на електричній підстанції неподалік від військового госпіталю. Внаслідок цього інциденту ніхто не постраждав.

В ніч на суботу, 22 листопада, в депо на залізничній станції Безлюдівка вибухнула цистерна

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали диверсійно-підривну групу, яка готувала вибух у приміщенні одного із районних відділів МВС України, розташованому у густонаселеному районі міста Харкова.