Мережу автозаправок, яку пов'язують із Ставицьким, куплять голандці

Голандський інвестиційний фонд FreezeOil Fund готовий купити українську мережу автозаправних станцій "БРСМ-Нафта"

Про це йдеться в повідомленні інвестфонду, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

"Ми вважаємо, що український ринок пропонує значні можливості, особливо у сфері телекомунікацій та енергетики", - заявив засновник фонду Роэл Піпер.

Як зазначається, для супроводу угоди інвестфонд вибрав провідні консультаційні компанії.

FreezeOil Fund - голландська холдингова компанія, метою якої є інвестування в енергетичні проекти в Україні та країнах Східної Європи.

Нагадаємо, мережу АЗС "БРСМ-Нафта" пов'язували з екс-міністром енергетики України Едуардом Ставицьким. Однак сам він це заперечує.

Нагадаємо, як повідомив журналіст, новообраний народний депутат Сергій Лещенко, посилаючись на свої джерела, Едуард Ставицький у Ізраїлі змінив прізвище на Розенберг.

З квітня в Україні екс-глава Міненерго оголошений в розшук. Ставицький проходить по кримінальній справі щодо осіб з вищого керівництва держави за статтями "привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах", а також "легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом".

Раніше в помешканні і офісах Ставицького було проведено обшуки, під час яких було вилучено 42 кг золота, $4,8 млн готівкою та ювелірні вироби. У МВС порадили ГПУ звернутись до Ізраїлю про видачу Україні Ставицького.