Меркель: Якщо криза в Україні не вирішиться, санкції проти Росії неминучі

Росія не уникне санкцій, якщо не робитиме достатніх дій для вирішення кризи в Україні

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель сьогодні під час бізнес-конференції у Берліні, передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

"Ми працюємо заради дипломатичного вирішення цієї кризи, у результаті якої, на жаль, постійно порушується територіальна цілісність України. Поки Росія не робить ніяких, або ж достатніх дій для вирішення цієї кризи, нам будуть необхідні економічні санкції. Вони неминучі, але я знаю, що вони також болючі для німецької та європейської економіки", - зазначила Меркель.

Нагадаємо, раніше Меркель скасувала російсько-німецький форум, через ситуацію з Україною. Також Меркель заявляла про ризики для європейських країн, пов'язаних з нинішньою політикою Кремля щодо України.

У рамках саміту G20 Меркель і президент Росії Володимир Путін понад годину обговорювали ситуацію на Донбасі. Перед зустріччю з Путіним Меркель заявляла, що "не очікує значного прогресу" від розмови з главою російської держави. Німецький канцлер зазначила, що не очікує ніяких раптових якісних змін" в ході обговорення того, як Путін бачить вирішення конфлікту на українському Донбасі.