Не варто зловживати поняттям теракт, - генерал-майор СБУ

Генерал-майор Служби безпеки України Василь Вовк говорить, що не варто перебільшувати загрозу терористичних актів

Про це він сказав у програмі "Нічний телеекспрес з Наталкою Лятуринською" на Еспресо.TV

"У нас зараз все сприймається як терористичні акти, як відлуння подій на сході. Я хотів би, щоб ми не перебільшували значимість, яку ми надаємо тим чи іншим діям. Звичайно, є загрози, не лише у Харкові, Одесі чи Дніпропетровську, ми декілька днів тому провели операції по вилученню арсеналу зброї у Києві. Ми спрацювали тут на випередження. Десь спрацьовуємо, десь – ні, але, повірте, – робота триває цілодобово, щоб знешкодити терористів, тих, хто провозить вибухові пристрої або зброю", – наголосив він.

Генерал-майор СБУ зазначив, що найближчим часом напруга спаде і повідомлень про замінування чи вибухи стане менше. 

"Не завжди це терористи, в нас є випадки, коли з зони АТО, повертаючись, люди беруть із собою вибухівку: хто для полювання, хто для риболовлі, хто ще для чогось. Навіть не вміючи з нею поводитися. Тому хотів би, щоб загроза терористичних актів не перебільшувалася, але, звичайно, і не применшували ті загрози, які можуть нас очікувати. Всі правоохоронні органи працюють саме в цьому напрямку, саме в цей час, оскільки вже звідти пішли ці "щупальця" в інші міста, а куди, як не в Харків, який на передовій знаходиться біля зони АТО. Але в Харкові знаходяться дуже кваліфіковані спеціалісти, і вони впораються з тією загрозою, яка є, і я думаю, що найближчим часом ми побачимо, що вона піде до затишшя", – сказав Василь Вовк. 

Нагадаємо, сьогодні на околиці Харкова біля військової частини в житловому кварталі стався вибух. 

За останній місяць це вже четвертий вибух у Харкові.

Так, 9 листопада у пабі "Стіна", який активно допомагав українській армії, вибухнув саморобний вибуховий пристрій. Внаслідок вибуху постраждали люди.

За даними МВС, постраждали 13 харків`ян. У відомстві зазначають, що за цим злочином може стояти агентура ФСБ.

20 листопада вибух стався на електричній підстанції неподалік від військового госпіталю. Внаслідок цього інциденту ніхто не постраждав.

У ніч на суботу, 22 листопада, в депо на залізничній станції Безлюдівка вибухнула цистерна

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали диверсійно-підривну групу, яка готувала вибух у приміщенні одного із районних відділів МВС України, розташованому у густонаселеному районі міста Харкова.