"Шахтар" вийшов до 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів до початку матчу з "Атлетиком"

Перемога португальського "Порту" над білоруським "БАТЕ" у п'ятому турі Ліги Чемпіонів дозволила донецькому "Шахтарю" оформити собі вихід до стадії плей-оф найпрестижнішого футбольного турніру Європи як мінімум з другого місця

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"БАТЕ" - "Порту" - 0:3

Голи: Еррера, 56, Джексон Мартінес, 65, Тельо, 89

БАТЕ: Чернік, Олехнович, Гайдучик, Тубич, Младенович (Алексиевич, 72), А.Володько, Яблонский, Гордейчук, Карницкий (Бага, 67), М.Володько, Родіонов (Сигневич, 75)  

"Порту": Фабиано, Данило, Мартінс Інді, Маркано, Алекс Сандро, Олівер Торрес, Каземіро, Еррера, Куарежма (Тельо, 71), Джексон Мартінес (Кінтеро, 90), Браімі (Адріан, 84)

Попередження: Гайдучик, Олехнович, Яблонский, Маркано.

Таким чином ситуація у групі "Шахтаря" до початку матчу у Львові з іспанським "Атлетиком" виглядає наступним чином:

Група "Н".

    команда   ігри     очки

1. Порту         5         13

2. Шахтар      4           8

3. БАТЕ          5           3

4. Атлетик      4           1

Виходить, що "Шахтар" виявився недосяжним до найближчого переслідувача БАТЕ і закріпився на другій сходинці квартету. Команда Мірчи Луческу гратиме у 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів.

Нині інтрига залишається в тому, хто у групі посяде перше місце. Для цього "Шахтарю" у будь-якому разі сьогодні потрібно перемагати іспанський "Атлетик". Матч розпочнеться о 21:45.

У такому разі, доля переможця групи вже вирішуватиметься під час заключного туру групового етапу ЛІги Чемпіонів 10 грудня у Порту між однойменною командою та "гірниками".