Суд виправдав поліцейського, який вбив темношкірого хлопця у Фергюсоні. Ситуація на вулицях загострюється

За рішенням колегії присяжних офіцер поліції Даррен Вілсон, який застрелив беззбройного молодого афроамериканця Майкла Брауна, визнаний невинним у навмисному вбивстві

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Голос Америки".

Минуло більше трьох місяців з тих пір, як офіцер поліції Даррен Вілсон вбив 18-річного Майкла Брауна після нетривалої конфронтації посеред вулиці в передмісті Сент-Луїса Фергюсона.

Раніше Білий дім розповсюдив повідомлення про те, що президент Барак Обама закликав демонстрантів зберегти спокій після оголошення вироку.

Правоохоронні органи Фергюсона домовилися з деякими організованими групами активістів про дотримання певних правил поведінки, сподіваючись, що демонстрації будуть носити мирний характер.

Події 9 серпня реконструюються по-різному. За словами адвокатів сім'ї Браун, юнак мав намір здатися, коли офіцер його застрелив. Прихильники офіцера Вілсона стверджують, що він стріляв з метою самозахисту.

Викликані вбивством масові протести в ряді випадків набували насильницький характер. Жорстку відповідь поліції, яка використала проти демонстрантів важку техніку і сльозогінний газ, надали ситуації ще більшу напруженість.

Губернатор штату Міссурі Джей Ніксон оголосив надзвичайний стан і залучив національну гвардію на випадок винесення Вілсону виправдувального вироку. У минулу п'ятницю батько вбитого юнака закликав до дотримання порядку. У відеозверненні, розміщеному в Інтернеті, Майкл Браун-старший підкреслює: нанесення каліцтв людям і псування чужого майна - не вирішення проблем, викликаних "несправедливістю на расовому ґрунті".