Суд визначив запобіжний захід для генерала Назарова

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури і взяв під варту заступника начальника Генштабу ЗСУ, заступника керівника АТО Віктора Назарова, підозрюваного у службовій недбалості, що призвела до катастрофи ІЛ-76

Таке рішення оголосив слідчий суддя В'ячеслав Підпалий, передає Еспресо.TV з посиланням на УНН.

Крім того, суд визначив заставу у розмірі 365,4 тис. грн. 

Під час засідання прокурори наголошували, що, перебуваючи на волі, Назаров може впливати на свідків, спотворювати будь-які речі чи документи, що потрібні для розгляду справи, не з'являтися на допити слідчого.

У свою чергу захисники підозрюваного надали свої заперечення на клопотання ГПУ на 108 аркушах.

Нагадаємо, генерал-майору Генерального штабу Збройних сил України Віктору Назарову оголошено підозру у службовій недбалості (ч.3 ст.425 КК України), що призвела до загибелі 49 військовослужбовців ЗСУ під час їхньої передислокації військово-транспортним літаком Іл-76 в Луганськ.

Печерський суд м.Києва мав обрати Віктору Назарову запобіжний захід, проте генералу стало погано і він був госпіталізований до палати “люкс” Головного військового госпіталю.

Заступник міністра оборони Петро Мехед просив суд видати йому на поруки заступника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Назарова, який підозрюється у службовій недбалості.