Українські військові готуються до навчання "Сі Бриз-2015"

Військово-морські сили України розпочали підготовку до спільного навчання з американцями

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України. 

До Одеси з італійського міста Неаполь повернулась група українських військових моряків, які разом з американськими колегами взяли участь в конференції з розробки концепції навчання.

"Ми спільно проаналізували досвід, набутий під час проведення навчання "Сі Бриз-2014" у Чорному морі, узгодили мету, навчальні питання, обговорили формат, сценарій та можливий склад учасників", - повідомив представник командування збройних сил.

Також узгоджено час проведення наступних плануючих конференцій та безпосередньо самого навчання, а також перелік країн, які будуть запрошені до участі у маневрах, опрацьовані певні фінансові питання.

За словами представника командування українських ВМС, метою навчання буде відпрацювання багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні.

Учасники навчання відпрацюють дії морського і берегового компонентів, з тактичним застосуванням авіації з метою їх підтримки.

Нагадаємо, двостороннє навчання серії "Сі Бриз" із запрошенням представників флотів інших країн традиційно проводиться в дусі програми "Партнерство заради миру", відповідно до програми двостороннього співробітництва між Міністерствами оборони України та США.

Вчора президент Росії Володимир Путін заявив про те, що створює нове стратегічне командування в Арктиці.