Англія не збирається бойкотувати ЧС-2018 у Росії

Секретар Футбольної асоціації Англії Алекс Хорн спростував можливість бойкоту ЧС-2018 і ЧС-2022

Як повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на BBC, Футбольна асоціація Англії (FA) не планує відмовлятися від участі в чемпіонатах світу 2018 і 2022 року, які пройдуть в Росії та Катарі.

Раніше екс-глава Футбольної асоціації Англії Девід Бернштейн закликав європейські федерації відмовитися від участі в майбутніх чемпіонатах світу, поки ФІФА не зробить процес виборів країн-господарок турнірів більш прозорим.

"Чемпіонат світу - це фантастичний турнір, і ми хочемо брати в ньому участь. Я не уявляю нас, бойкотуючих чемпіонат світу", - сказав Хорн

Нагадаємо, що ФІФА проводила розслідування з питання правомірності виборів країн-господарок чемпіонатів світу 2018 і 2022 років, якими стали відповідно Росія і Катар. Протягом річного розслідування було опитано більше 75 свідків, були зібрані аудіозаписи опитувань, всього в рамках розслідування накопичилося близько 200 тисяч сторінок матеріалу. У листопаді ФІФА оголосила, що порушень не знайшла, але попросила швейцарську влада відкрити кримінальну справу на основі звіту Майкла Гарсії, який очолює слідчу палату комітету з етики ФІФА.

Раніше повідомлялося, що ФБР відкриє справу на ФІФА, яка не хоче відбирати у Росії ЧС-2018.