Міненерговугілля дозволило купувати електроенергію в Росії (ДОКУМЕНТ)

Міністерство енергетики та вугільної промисловості дозволило імпорт електроенергії з Росії

Ще 14 листопада дозвіл було надано компанії "Енергомережа", яка може законтрактувати потужності до 1500 МВт, пише видання "Апостроф".

Поставки дозволено розпочати ще з 15 листопада. Відповідне рішення було прийнято у відповідь на прохання компанії від 6 листопада.

"Враховуючи те, що в умовах зниження температури зовнішнього середовища і скорочення поставок вугілля на енергогенеруючі компанії ТЕС, очікується дефіцит генеруючих потужностей в об'єднаній енергосистемі України, Міненерговугілля Не проти імпорту електричної енергії з Єдиної енергетичної системи Росії потужністю до 1500 МВт", - йдеться у листі, підписаному заступником міністра Вадимом Уліда.

Чи почався вже експорт електроенергії з Росії, з'ясувати не вдалося. Керівництво міністерства не відповідало на дзвінки. Інформації про компапнію "Енергомережа" практично немає.

Відомо лише, що до середини 2014 вона була зареєстрована під назвою "Енергомережаінвест". Наприкінці липня компанія отримала ліцензію на право поставок електроенергії на п'ять років. Через три місяці ліцензія була переоформлена вже на "Електромережу" у зв'язку з "зміною назви юрособи та його місцезнаходження".

"Енергомережаінвест", за даними smida.gov.ua, не вела фінансово-господарської діяльності в 2012-2013 роках. У квітні 2014 головою правління став Дмитро Крючков. Примітно, що до квітня одним з членів наглядової ради "Енергомережаінвест" був брат нинішнього міністра Юрія Продана - Петро.