Муфтій розповів, що в Криму підпалюють мечеті і переслідують мусульман

Самопроголошена влада заарештувала вже чотирьох кримських татар

Про це сьогодні заявив муфтій духовного управління мусульман Саїд Ісмагіл, передає Еспресо.TV.

Як зазначив він, за напад на проповідників і руйнування молитовних будинків на території півострова злочинці повинні відповісти за законом, повідомляють События.TV.

Озброєні люди, які діють нібито в інтересах самопроголошеної влади півострова, влаштовують обшуки в освітніх установах, мечетях і будинках мусульман, забороняють релігійну літературу і погрожують, якщо їм відмовляють у підтримці.

На своїй сторінці у "Фейсбуці" він написав, що вчора заарештували ще одного кримського татарина, батька трьох дітей, за те, що брав участь у зустрічі лідера кримськотатарського народу - Мустафи Джемілєва на кордоні окупованого Криму в Армянську. Офіційно звинувачується за 318 ст. - Застосування насильства відносно представника влади. Це вже четвертий заарештований, зазначив муфтій.

Нагадаємо, після анексії Росією Криму це вже не перша спроба підпалити мечеть. Зокрема,  у червні, коли мусульмани проводили одну зі священних ночей Бераат, невідомі закидали "коктейлями Молотова" мечеть в мікрорайоні Лугове Сімферополя. Вночі 12 листопада невідомі особи спробували підпалити мечеть у селі Сонячна Долина Судакського району.