Обама: Учасники погромів у Фергюсоні відповідатимуть за свої дії перед законом

Президент США Барак Обама запевнив, що учасники погромів в Фергюсоні будуть покарані по закону і заявив, що вже наступного тижня в кожному штаті пройдуть консультації представників громадянського суспільства із співробітниками правоохоронних органів з метою недопущення подібних подій

"У мене немає симпатії до тих, хто вважає подію в Фергюсона виправданням для погромів", - сказав президент США, виступаючи у вівторок в Чикаго. За його словами, "немає виправдання погромів, підпалів і мародерства, ті, хто здійснюють неправомірні дії, повинні бути покарані за них", передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА-Новости".

При цьому президент США висловив підтримку конструктивному підходу вирішення існуючої проблеми: "існує конструктивний шлях ... Ми бачимо реальний діалог". "Моє послання тим, хто веде його - ваш президент працює з вами", - сказав Обама.

"І я закликаю (генпрокурора) Еріка Холдера не тільки розслідувати те, що сталося в Фергюсоні, але і позначити ті кроки, які ми повинні зробити разом, щоб організувати серію регіональних зустрічей для того щоб підвищити взаємну довіру в суспільстві", - сказав президент.

Нагадаємо, колегія присяжних в понеділок відмовилася висунути звинувачення проти поліцейського, який у серпні цього року застрелив 18-річного темношкірого хлопця. Відразу за оголошенням рішення присяжних в Фергюсоні почалися акції протесту, що супроводжувалися грабежами, підпалами і стріляниною, на що поліція відповіла сльозогінним газом і затриманнями. Протестувальники вимагають чесного виконання поліцією своєї роботи і рівноправного ставлення незалежно від раси.

Читайте також: Justice for Mike Brown: Заворушення у Фергюсоні (ФОТОРЕПОРТАЖ)