Поліцейський, дії якого викликали протести у Фергюсоні, не бачить за собою вини

Поліцейський Даррен Вілсон, який застрелив чорношкірого підлітка в США, заявляє, що просто виконував свою роботу

Вісімнадцятирічний чорношкірий підліток Майкл Браун був убитий в серпні в передмісті американського міста Сент-Луїса - Фергюсона після того, як відмовився підкоритися вимогам поліцейського і вступив з ним у рукопашну сутичку. Проте, як повідомляли очевидці, в той момент, коли був зроблений постріл, Браун уже стояв з піднятими руками, пише РИА-Новости.

"Я робив свою роботу правильно", - сказав поліцейський в інтерв'ю телеканалу ABC.

Відповідаючи на запитання журналіста, що зустрівся з Вілсоном в секретному місці, вчинив би він інакше, якби Браун був білим, поліцейський сказав, що ні.

"Все, що я хотів, це жити", - сказав Вілсон.

Він заперечує, що стріляв у Брауна, який підняв руки вгору, як про те говорили свідки. Вілсон висловив співчуття родині Брауна.

Колегія присяжних в понеділок відмовилася висунути проти Вілсона звинувачення. Відразу за оголошенням рішення присяжних в Фергюсоні почалися акції протесту, що супроводжувалися грабежами, підпалами і стріляниною, на що поліція відповіла сльозогінним газом і затриманнями. Протестувальники вимагають чесного виконання поліцією своєї роботи і рівноправного ставлення незалежно від раси.

Читайте також: Justice for Mike Brown: Заворушення у Фергюсоні (ФОТОРЕПОРТАЖ)