Протести в американському Фергюсоні спалахнули з новою силою

У Сполучених Штатах тривають масові заворушення. Тисячі людей, переважно афроамериканців, виходять на вулиці з вимогою справедливого правосуддя

Вчора в місті Фергюсон виправдали поліцейського, який три місяці тому під час затримання застрелив темношкірого юнака. Жару ситуації додала заява американського правоохоронця – в інтерв'ю американському телеканалу він заявив, що в будь-якому випадку вчинив би так само. До застосування сили його зобов'язували посадові інструкції, бо підліток провокував його та міг бути озброєним.

Наразі у Фергюсоні наймасштабніші протести, які тривають зі вчора. Протягом останньої доби протестувальники спалили та пограбували 25 будинків. Поліція затримала близько ста осіб. Для розгону мітингу правоохоронці використовують водомети та перцевий газ.

Президент США Барак Обама вислови занепокоєння заворушеннями та закликав людей до мирного протесту. Глава держави також додав, що всі винні у погромах будуть покарані. Він розуміє обурення, яке викликало рішення суду, однак судові рішення потрібно поважати.

Окрім Фергюсона, демонстрації відбуваються у 38 штатах країни. Однак майже всюди мітинги мають мирний характер.