Швеція виділить Україні 20 млн грн гуманітарної допомоги

Швеція збільшує обсяг гуманітарної допомоги для постраждалих регіонів України ще на 20 млн грн

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Інтерфакс.

Незважаючи на зміну уряду, Швеція залишиться партнером України і надасть додаткову гуманітарну та матеріальну допомогу, заявляє глава МЗС Швеції Маргот Вальстрем.

"Хочу сказати, що ми збільшуємо обсяг гуманітарної допомоги, яка буде надана найбільш постраждалим регіонам внаслідок агресії по відношенню до України. І коли я повернуся в Стокгольм, буде ухвалене відповідне рішення про виділення Україні додатково 10 млн крон", - сказала міністр на спільній прес-конференції з главою МЗС України Павлом Клімкіним в Києві.

Вона запевнила, що Швеція залишиться другом і партнером України і "цей курс не буде змінений".

"І з нашого боку ви можете розраховувати на допомогу як у політичному, так і в фінансовому, і в дипломатичному плані", - підкреслила глава МЗС Швеції.

При цьому Вальстрем вважає, що нинішня ситуація, що склалася в Україні, - це "саме війна, яка ведеться відкрито з Російською Федерацією - будемо називати це такими словами".

Згідно зі встановленими Національним банком України офіційними курсами гривні до іноземних валют станом на 26 листопада після 14:00 100 грн відповідало 200,7569 шведських крон.