Україна веде переговори з Росією щодо припинення постачання вугілля

Україна веде переговори з Росією щодо припинення продажу вугілля з РФ

Про це повідомляє прес-служба державної енергетичної компанії "Центренерго", передає Еспресо.TV.

"З нез'ясованих поки причин, посилаючись на форс-мажорні обставини, російські контрагенти призупинили поставки вугілля енергетичних марок на ТЕС ПАТ "Центренерго". Терміни відновлення поставок поки не відомі. З російською стороною ведуться переговори", - йдеться в повідомленні.

В "Центренерго" також зазначають, що їх енергоблоки продовжують працювати в умовах гострого дефіциту палива.

"Протягом листопада вугільні склади незначно поповнилися за рахунок поставок з ПАР і надходжень партій російського вугілля згідно з підписаними контрактами. Законтрактованих спочатку обсягів вугілля було б достатньо для проходження осінньо-зимового періоду", - уточнює компанія.

Згідно зі статистикою держкомпанії, станом на 26 листопада запаси вугілля на складах ТЕС Центренерго сумарно становлять близько 200 тис. тонн. В аналогічний період в 2013 році запас палива для сталої роботи електростанцій становив більше одного мільйона тонн.

Нагадаємо, ряд ЗМІ з посилання на джерела повідомляли, що Росія припинила експорт свого вугілля в Україну. Ближче до вечора прес-секретар Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Олена Міщенко повідомила, що поставки вугілля в Україну з Росії призупинені.

"За інформацією, яку має Міністерство енергетики та вугільної промисловості України від компаній "Центренерго" та ДТЕК, поставки вугілля з Росії призупинено", - процитувала Міщенко міністра енергетики Юрія Продана.

Як писала російська газета "Коммерсантъ" з посиланням на джерела серед залізничних операторів, продавати в Україну російське вугілля заборонив уряд Росії своїм указом.